Home > Analys: Rekylen köpvärd i Securitas B.

Analys: Rekylen köpvärd i Securitas B.

Securitas aktien har de senaste veckorna haft en svagare utveckling, vilket skapar ett köpläge då aktien kommit ned i närheten av stöd vid kanalbotten i den stigande huvudtrenden. Så länge som aktien handlas över 136kr förväntas vidare uppgång.

Securitas aktien har efter en trendaccelerering på ovansidan i början av 2015 -då aktien handlades på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet -haft en lugnare utveckling inom en stigande trendkanal. Toppen nåddes i september 2016 och aktien har därefter visat en sidåtgående utveckling runt det långsiktiga jämviktsvärdet, 40 veckors glidande medelvärde.

De senaste veckorna har aktien rekylerat efter en lokal topp vid 151.80kr vilket skapar ett köpläge med reducerad risk då aktien kommit ned till stöd i form av kanalbotten i den stigande huvudtrenden. Så länge som aktien handlas ovanför 136kr är oddsen goda för ett tredje test och en passering av motståndet runt 152.50kr. I ett positivt utbrott på ovansidan finns nästa avstämningsnivå vid kanaltaket runt 170kr.

Vi rekommenderar ett köp mellan 138-139kr då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till potentialen för vidare uppgång. Målkurs sätts till 169kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 135kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att signifikant stänga under 136kr förväntas vidare nedgång till 130 följt av 125kr.

Securitas B
Entré köp 138.139kr Ticker SECU B
Målkurs 169kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 135kr P/E 19
Senaste 139.10kr Direkt avk. 2.7%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SECU B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto