Home > Analys: Rekylen över i Wallenstam?

Analys: Rekylen över i Wallenstam?

Wallenstam har efter en utlöst köpsignal rekylerat de senaste veckorna och bildat en spinning top candlestick, vilket indikerar att rekylen kan vara över. Så läge som aktien handlas ovanför 79kr förväntas nya toppar inom kort.

Wallenstam handlas inom en långsiktigt stigande trendkanal där kanalbotten utgör stöd vid rekylfaser och kanaltaket agerar som en begränsningslinje vid kursstegringar. Aktien har nyligen utlöst en stark köpsignal genom att passera 76kr på ovansidan. Prisobjektivet indikerar en uppgång mot 94kr, vilket sammanfaller med motståndet vid kanaltaket.

De senaste veckorna har aktien rekylerat ned från en lokal topp vid 86kr ned till som lägst 79.15kr där aktien bildat en spinning top candlestick… vilket indikerar ett avtagande säljtryck som ger goda odds att den nuvarande rekylen är över. Så länge som aktien handlas ovanför lågpunkten för två veckor sedan, förväntas ett test och en passering av 86kr nivån och vidare uppgång mot 94kr.

Då det tidigare överköpta läget i viss mån neutraliserats och aktien visat ett avtagande säljtryck inom en stigande huvudtrend är aktien köpvärd på rekyl. En idealisk ingångsnivå för ett köp är en mindre tillbakagång mot 81.20kr. Målkurs sätts till 93.50kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under v78.50kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under swing lägsta vid 79.15kr förväntas ett test av utbrottsnivån från april månad runt 76kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Wallenstam B
Entré köp 81.20kr Ticker WALL B
Målkurs 93.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 78.50kr P/E 7.5
Senaste 81.60kr Direkt avk. 2.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol WALL B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto