Home > Analys: Rekylrisk överhängande i Autoliv.

Analys: Rekylrisk överhängande i Autoliv.

Autoliv handlas på sträckta nivåer jämfört med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200, vilket i kombination med fredagens svaga utveckling tillbaka in i handelskanalen ökat rekylrisken avsevärt.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Autoliv aktien har länge tillhört en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen med en uppgång på drygt 125 % mätt från dubbelbotten i november 2012. Kursuppgången har sedan januari varvats med hälsosamma rekyler vars uppgift är att rebalansera sentimentet och möjliggöra nya sunda uppgångsfaser.

Den senaste kursuppgången från oktober har i princip gått rakt upp, bortsett från en mindre rekyl i början av december. Styrkan i uppgången har varit påtaglig och aktien lyckades forcera motståndet vid kanaltaket vilket ofta är en naturlig vändningszon.

Detta indikerar ett extraordinärt köptryck vilket sällan är bestående och efterhand kan klassificeras som en ”overshooting” . Under fredagen stängde aktien tillbaka in i den tidigare handelskanalen vilket då borde indikera åtminstone en lokal topp.

Detta understödjs av aktiens relativt sträckta nivå i jämförelse med MA 200.

Det är försent att köpa på dagens nivåer och vi rekommenderar istället att man lättar lite på innehavet i en förmodad rekyl ned mot stödet vid kanalgolvet runt 700 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns vid 800 följt av 747 kr. Närmaste motstånd runt 847 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto