Home > Analys: Revansch för Swedish Match.

Analys: Revansch för Swedish Match.

Vi har sedan februari månad haft en positiv inställning till Swedish Match då aktien bildat en dubbelbotten i kombination med en fallande kilformation vilket ofta resulterar i en trendvändning. Den positiva bilden har blivit allt mer tydlig, då aktien handlas i en kortare positiv trend med stigande volymer på uppgångsdagar.

Swedish match har varit en riktig underpresterare på börsen sedan toppen runt 285 kr från juli 2012. Aktien har tappat nästan 30 % på börsen och under en lång tid har det inte funnits några tekniska skäl till att äga aktien. Detta förhållande har ändrats då en större vändningsformation i form av en fallande kilformation är i sitt slutskede.

De senaste månaderna har aktien visat ett flertal positiva tecken i ett led till en större trendförändring. Aktien har efter bildandet av en mindre dubbelbotten i februari stigit kraftigt och passerat förra swing toppen och därefter visat en högre lågpunkt vilket innebär att aktien handlas i en stigande trend inom den långsiktigt fallande trenden.

En granskning av handelsvolymerna visar att köparna tagit kommando då uppgångsdagar har betydligt mer volym jämfört med nedgångsdagar, detta stödjer en långsiktig vändning i aktien.

Aktiens potential har väckt intresse hos Didner & Gerge som tre månader i rad ökat innehavet i Swedish Match och är nu snusbolagets tredje största ägare.

Vi har tidigare rekommenderat köp runt 205 kr och ser rekyler som fortsatt köpvärda. Forceras 225 kr nivån bekräftas en långsiktig vändning i aktien.

Aktien handlas under det fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 205 kr. Motstånd finns vid 225 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWMA

 

Nyckeltal P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
15,9 (15,14) 3,4 (2,90) -54,9 (-43,17) 3,4 (3,67) 7,30 13,64 -3,95
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto