Home > Analys: Royal Gold skapar utrymme för mer på uppsidan

Analys: Royal Gold skapar utrymme för mer på uppsidan

I den förra analysen på Royal Gold lyckades tidscyklerna ganska väl med att definiera ramar för den fas vi befann oss i då och cyklerna toppade i princip som förväntat. Med botten den 1 september fick vi dock flera relationer på plats som skvallrar om ytterligare uppsida.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Tidscykler

Vi fortsätter i fallet med Royal Gold att söka cykler/datum i relation till lågpunkten från i vintras. Håller nuvarande positiva fas och aktien på nytt börjar trenda högre ställer vi in oss på en potentiellt större topp på eller kring den 25 oktober.

Vad är det då som får oss fortsatt positiva? Lågpunkten den 1 september kommer in på rekylens tjugofjärde dag, som står i 360 graders relation till uppgångsfasen från den 19 maj till toppen i augusti. Detta skvallrar om en potentiell botten. Botten den 1 september kommer även in på dag 226 vilket är nära nog dag 225 som också är en 360 graders relation med 81 dagars cykeln från 19 maj.

Datumet den 1 september skapar dessutom med sina 1 432 dagar från toppen 2012 relationer till botten i januari i år på två olika sätt till 360- respektive 180 grader.

Dagsdiagram Royal Gold
Dagsdiagram Royal Gold

Pivots

När vi analyserar våra tidscykler och försöker hitta samband är vi speciellt intresserade av om vi i samband med en potentiell lågpunkt träffar en av våra pivotnivåer. Detta skedde den 1 september när Royal Gold vände på $73. Vi siktar sedan tidigare på ett optimalt avslut på nuvarande uppgångscykel på $101 som står i relation till lågpunkten på $25 från januari i år.

Motstånd på vägen är $81, $86, $91 och förutom $101 även den lägre nivån $96.

$73 är i dagsläget en absolut nyckelnivå för fortsatta uppgångar.

Vågmönster

Givet hur tidscyklerna och priset träffar får vi lyfta fram ett mer positivt alternativ än misstankarna gjorde gällande vid vår senaste analys på Royal Gold. Det mer positiva alternativet är att vi är i en av två avslutande sekvenser som ska bestå av en Elliott våg fyra, som följs av en femte våg innan en ny fjärdevåg tar vid för att sen påbörja ytterligare ett lyft för en avslutande fas uppåt.

Detta scenario är aktuellt så länge som lågpunkten från $73 klarar att hålla priset uppe.

Innebörden av ovan är i så fall att fasen från den 19 maj till toppen kring den 8 augusti endast har avslutat en tredjevåg vilket är själva epicentrum och kärnan i en uppgångscykel.

Tekniska indikatorer

Titta på oscillatorerna! Den positiva divergensen på Slow stochastic indikatorn vid förra lågpunkten skvallrar om ett seriöst försök till vändning. Denna indikator är nu på väg uppåt och har liksom RSI en bra bit kvar innan en överköpt status är på plats.

När det gäller de glidande medelvärdena så är det ett oroande avstånd och kanske behöver dessa närma sig något med hjälp av en konsolidering.

 Royal Gold – en överblick
Entré köp $81.00 Ticker RGLD
Målkurs $101.00 Marknad NASDAQ
Nödutgång $73.00 P/E 47.6
Senaste $82.39 Direkt avk. 1.1 %

P/E ovan är estimat för 2017

Summering

I nuvarande situation finns anledning att vara fortsatt positiv, men det kan fortfarande vara så att vi är i en konsolideringsfas. Det kan alltså ta lite tid innan vi bryter över topparna från i augusti. I och med gårdagens handel har vi tagit oss över $81 och Royal Gold signalerar därför redan nu om ett test av topparna från augusti där vi bör kunna få en reaktion nedåt.

På sikt, intill i slutet på oktober är inställningen att man kan köpa Royal Gold på rekyler för fortsatt uppgång mot de i artikeln nämnda motstånden. Detta gäller så länge som $73 håller och i så fall intill den 25 oktober.

Taggar:
Fed

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.