Home > Analys: SAAB handlas på sträckt nivå…

Analys: SAAB handlas på sträckt nivå…

SAAB aktien handlas på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 vilket ökat oddsen för en rekylfas inom kort.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

SAAB tillhör en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen då aktien lyckats med en ny högsta notering förra veckan. Den tekniska bilden indikerar styrka… men avståndet till det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200, börjar komma på en mycket sträckt nivå vilket ökat oddsen för en rekylfas framöver.

Aktien har dessutom avvisat motståndet vid kanaltaket vilket öppnar upp för en succesiv försvagning ned för att testa stödet runt 260 kr. Forceras detta stöd finns nästa stöd runt 250 följt av MA 200 runt 235 kr.

Vi rekommenderar att man plockar hem vinsten i eventuellt långsiktiga innehav och avvaktar tillsvidare med köp i väntan på att avståndet mellan MA 200 och aktiekursen skall minskas.

Skulle den förväntade nedgången stanna upp ovanför stödnivån vid 260 kr under en längre tid för att ge jämviktsvärdet en chans att komma ikapp med priset är detta ett tecken på att överköptheten jobbas bort genom en sidåtgående rörelse istället för en kursnedgång.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAAB B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto