Home > Analys: SAAB vid attraktiv ingångsnivå.

Analys: SAAB vid attraktiv ingångsnivå.

SAAB aktiens långsiktigt stigande trend har övergått i en större sidledes kraftansamlingsfas mellan 176 och 210 kr. Aktien handlas runt stödet vid jämviktsvärdet vilket utgör en attraktiv ingångsnivå.

I samband med en stororder från Brasilien i slutet av förra året bildades ett större gap, ett så kallat breakaway gap vilket indikerar en total omvärdering av bolaget och ledde till en rad uppjusterade riktkurser från ett flertal analyshus. Aktien steg därefter kraftigt fram tills april månad där en topp på 207 kr uppvisades. Denna topp har därefter marginellt forcerats och ett större handelsintervall mellan 176 och 210 kr har byggts upp.

Momentum i uppgången har de senaste månaderna avtagit då trenden övergått i en sidledes konsolidering. Detta är sannolikt en kraftansamlingsfas inför vidare uppgång, speciellt med tanke på den positiva bilden som skapats i samband med ett breakaway gap.

Den tekniska bilden är positiv då aktien fortfarande handlas ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 dagars glidande medelvärde.

Jämviktsvärdet agerar ofta som stöd vid test ovanifrån vilket i skapar en fördelaktig ingångsnivå för ett köp. Huvudscenariot är en uppgång till i första hand tidigare toppnoteringar runt 210 kr. Skulle mot förmodan aktien ta sig under stödet runt 182 kr, är det först vid en forcering av nyckelstödet runt 175 kr nivån som en säljsignal utlöses. Detta skulle i sådana fall indikera ett fall mot nästa stöd nivå runt 160 kr.

Vi rekommenderar ett köp runt 182 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 173 kr. Målkurs sätts konservativt till tidigare toppnoteringar runt 210 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns runt 182 följt av 175 kr.   Motstånd finns vid 192 följt av 210 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAAB B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto