Home > Analys: Sälj ICA Gruppen på en gång.

Analys: Sälj ICA Gruppen på en gång.

ICA gruppen har efter en negativ divergens i OBV indikatorn inte lyckats attrahera det köpintresse som krävs för en bestående uppgång efter ett test av tidigare toppnotering. Aktien har därefter brutit stödet vid 282 kr vilket utlöst en säljsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

ICA aktien långsiktigt stigande trend där aktien gått från en lågpunkt på 73 kr till som högst 325 kr riskerar att vara över…

Sedan november 2014 har aktien handlats i ett bredare handelsintervall mellan 282.50 och 315 kr. Då aktiens huvudtrend varit stigande är det normala en fortsatt stegring efter en forcering av intervall taket…men divergensen mot OBV indikatorn visade tydligt att allt inte stod rätt till, då OBV indikatorn brutit igenom tidigare lågpunkt samtidigt som aktien visat en sidledes utveckling.

OBV som mäter uppgångsvolym mot nedgångsvolym visar ofta åt vilket håll aktien är på väg innan detta syns i priset. Man bör vara speciellt uppmärksam när aktiepriset inte går åt samma håll som OBV, så kallade divergenser.

Värt att poängtera att liknande negativ divergens även uppstått i bransch kollegan Axfood.

I kölvattnet av den negativa OBV divergensen har stödet vid botten av handelsintervallet brutits, vilket utlöst en säljsignal, och bekräftat att den senaste tidens handelsintervall utgjort en toppformation.

Då minsta motståndets lag vänt till fallande bör man kliva av långsiktiga innehav och förbereda sig på en nedgång till i första hand 240 kr.

Aktien handlas betydligt över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid 261 följt av 240 kr. Motstånd vid 300 följt av 325 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ICA.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto