Home > Analys: Sälj Lundin Mining

Analys: Sälj Lundin Mining

Lundin Mining släppte nyligen en prognos för sin metallproduktion av koppar, zink och nickel för 2016-2018 och den var något lägre än vad analytikerna förväntade sig beträffande kopparproduktionen och i linje för zink och nickel.

Om det inte finns någon tillväxt av produktionen och kostnadsläget är det samma är det bara en sak förutom börsen generellt som påverkar kursen och det är metallpriserna.

Kopparpriset befinner sig just nu i fritt fall och är på väg nedåt mot sin botten runt 2500$, då detta är vad alla metallpriser gör efter stora prisuppgångar, det vill säga går tillbaka till sin botten.
Koppar eller ”den röda metallen” sägs ju vara en ledande indikator för ekonomin på grund av sitt breda användningsområde; koppar används främst i tillverkningsindustrin, biltillverkning och  elektronik. Ungefär hälften av den koppar som produceras årligen används av byggindustrin. Detta är viktigt att veta då Kina för tillfället konsumerar ungefär 40% av all världens kopparproduktion.

I tidigare analyser har jag varit negativ till kopparpriset enda sedan 2013 och trenden lär hålla i sig tills hela uppgången från 2004 är utraderad.
Zink och nickelpriserna ser inte mycket bättre ut där heller med stadiga trender nedåt.

Det är då inte helt oförståeligt att Lundin Minings kurs hålls nere med detta i åtanke. Kursen är för närvarande nära sin lägstanotering kring 23,50 kronor och bryts den är det troligt att aktien fortsätter nedåt. Det som kan bli den utlösande faktorn är att kopparpriset fortsätter nedåt eller att börsen vänder nedåt. Börsen kan mycket väl komma att gå ner nu ett tag då det ligger i korten att många av verkstadsbolagen redan haft sina uppgångar och går ned igen.

Jag rekommenderar att antingen vänta på att en upprekyl kommer och sedan sälja när aktien vänder ner igen eller att blanka ifall aktien går under 23,50 kronor för bästa läge.

koppar

Lundin Mining

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.