Home > Analys: Säljkontroll trots bra rapport i Volvo B.

Analys: Säljkontroll trots bra rapport i Volvo B.

Volvo B aktien har nyligen vänt uppåt efter ett test av intervallbotten inom en större konsolidering. Under fredagen stängde aktien trots en stark delårsrapport på dagslägsta och bildade en negativ Marubozu candlestick vilket indikerar säljkontroll.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Volvo aktien har varit haft en medioker utveckling de senaste tre åren då aktien varit låst inom ett större handelsintervall mellan 65 och strax ovanför 100 kr nivån. Aktien har vid ett flertal tillfällen tagit sig upp mot den psykologiska 100 kr nivån och marginellt passerat denna för att därefter påbörja en rekyl ned mot den undre delen av handelsintervallet. I september lyckades aktien passera motståndet betydligt, jämfört med tidigare tillfällen men även denna gång visade sig köpsidan vara av kortvarig karaktär vilket accelererade kursfallet då utbrottshandlare snabbt satt med positioner som behövdes likvideras. Liknande situation uppstod under april månad med skillnaden att aktien föll till undre delen av det större handelsintervall som aktien handlats de senaste åren.

Under fredagen överraskade Volvo marknaden med ett riktigt starkt tredje kvartal…

”Orderingång, rörelseresultat och marginaler var alla bättre än analytikernas förväntningar. Lastbilstillverkaren utökar även sitt strukturprogram, där målsättningen ligger på besparingar om ytterligare 3,5 miljarder kronor. Jag ser på det tredje kvartalet som ett litet men stabilt steg på vår väg mot att förbättra Volvokoncernens lönsamhet till en nivå som är bland de bästa i branschen skrev Olof Persson i vd-ordet.”

Aktien steg kraftigt på beskedet men stängde på dagslägsta och bildade en Marubozu candlestick formation vilket tydligt indikerar säljkontroll trots den kraftiga uppgången. Öppnar aktien ned på måndagen har ett frö av tvivel såtts hos de som kom in sent på fredagen och sannolikt tillräckligt för att påbörja en rekyl för att täcka igen gapet som bildades i samband med rapporten. På längre sikt ser det ljusare ut då aktien tagit ett rejält avstamp från tidigare lågpunkt runt 73.50 kr och handlas ovanför MA-40 som tidigare guidat aktiens fallande trend. Så länge som aktien håller sig ovanför stödet inom intervallet 76-78 kr finns det goda förutsättningar för en fortsatt uppgång mot i första hand ett test av MA-200 runt 90.50 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste motstånd finns runt90.50 kr.  Stöd finns inom intervallet 76 – 78 kr.

Volvo B handlas på Stockholmsbörsen med symbol VOLV B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto