Home > Analys: Säljläge i Elekta…

Analys: Säljläge i Elekta…

Elekta aktien har efter en omkullkastad köpsignal visat teknisk svaghet vilket skapar ett säljläge i den nuvarande upprekylen mot 70kr i första hand.

Elekta aktien har under en lång period varit en underpresterare på Stockholmsbörsen då aktien fortfarande handlas under tidigare toppar. Under våren visade aktien styrketecken, genom att forcera motståndet vid 89kr, som vid åtskilliga tillfällen agerat som ett hinder för vidare uppgång. Utbrottet på ovansidan var signifikant då aktien handlades därovan under fem veckors tid och en bra bit ovanför utbrottsnivån vilket gör att aktiens återgång därunder under juni månad är ett tydligt svaghetstecken. Omsättningen ökade markant vid forceringen på nedsidan vilket stödjer tillförlitligheten i säljsignalen.

Aktien har efter en lokal botten vid 73.40kr uppvisat en sedvanlig motreaktion som tagit aktien i närheten av tidigare stöd som omvandlats till motstånd i den nuvarande fallande trenden. Då börsen som helhet visat svaghetstecken och aktien brutit ett flertal stöd är oddsen goda för fortsatt kursfall ned mot i första hand 70kr.  Forceras detta öppnar det upp för vidare nedgång mot 65kr.

Vi ser ett blankningsläge mellan 78.50 – 79.50kr inför en nedgång mot 70kr. Nödutgången placeras i detta scenario vid en stängning ovanför 82.50kr.

Skulle aktien mot förmodan visa styrketecken genom att passera 83 följt av 89kr förväntas ett test av 96kr.

Entré sälj 78.50 – 79.50kr Ticker EKTA B
Målkurs 70kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 82.50kr P/E 241
Senaste 118.80kr Direkt avk. 1.3%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EKTA B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto