Home > Analys: Säljläge i Wallenstam…

Analys: Säljläge i Wallenstam…

Wallenstam har efter en utlöst en säljsignal handlats tillbaka mot utbrottsnivån vilket skapar ett attraktivt säljläge ned mot 65kr nivån i första hand.

Wallenstam har på ett kraftfullt sätt brutit den stigande trendkanal där aktien handlats i sedan mitten av 2012. Aktien har efter en lokal botten vid 65.55kr rekylerat upp mot utbrottsnivån vilket skapar ett säljläge mot 65kr i första hand.

Säljsignalen var väntad då aktien sedan mitten av 2017 uppvisat svaghetstecken genom en sekvens av fallande toppar ovanför stödområdet vid 76kr. Denna ”dolda” svaghet har lett till ett omfattande test av stödet vid 76kr som till slut brutits på ett kraftfullt sätt genom att signifikant handlas ned under tilltagande omsättning. De senaste veckorna har aktien uppvisat en motreaktion på kursfallet vilket skapar ett säljläge då aktien testar 76kr nivån underifrån som omvandlats till ett motstånd.

Så länge som aktien på veckobasis stänger under 76kr är det negativa scenariot intakt. Då potentialen i en blankning ned mot tidigare botten är attraktiv i förhållande till placeringen av en stoploss föreslås en blankning runt 76kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 78kr. Målkurs sätts konservativt till 66kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Wallenstam
Entré sälj 76kr Ticker WALL B
Målkurs 66kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 78kr P/E 10.4
Senaste 75.60kr Direkt avk. 2.3%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol WALL B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto