Home > Analys: Ny säljsignal för OMXS30, kurskollaps väntar?..

Analys: Ny säljsignal för OMXS30, kurskollaps väntar?..

Denna så kallade Bearish Engulfing eller Keyreversal säljsignal skapades dessutom under en relativt stor kursstapel vilket ytterliggare förstärker det negativa signalvärdet.

OMXS30 har dessutom under de senaste månaderna visat upp ett stort antal svaghetstecken som indikerat att uppgången sedan i somras troligtvis bara är ett förrädiskt bearmarket rally. Se också analysen av OMXS30 den 1 november.

Risken är nu att OMXS30 står inför en betydande nedgång. I så fall kommer nedgången inte låta sig hejdas mer än tillfälligt av de stödnivåer som visas i diagrammet nedan.

Vi ser där att OMXS30 redan vid ca 1056 har en liten stödnivå, följt av stödnivåer vid ca 1029-1034, ca 1000-1009 och sedan vid ca 941.

Stochastic-indikatorn har tidigare varit nere på översålda nivåer vilket bäddat för den uppåtriktade rekyl vi haft de två senaste veckorna. Men nu har indikatorn dock kommit upp i, om inte ett överköpt, så i alla fall ett något mer neutralt läge. Så trots gårdagens nedgång så kan marknaden fortsätta ner ett tag till utan att bli översåld.

Skulle emellertid OMXS30 hitta kraft för ännu en uppåtrekyl finns nu ett starkt motståndsområde vid ca 1079-1084. Möjligheterna ser väldigt goda ut för att detta motståndsområde tämligen effektivt ska kunna hejda eventuella uppåtrekyler.

Jag fortsätter därför att rekommendera att man säljer och blankar på varje liten uppåtrekyl som vi nu kan få kring nuvarande nivåer. Sikta sedan på nedgångar till först och främst ca 1000-1009.

Troligtvis ska emellertid OMXS30 ned till minst 941 med tiden. Men resan dit kan bli både ryckig och volatil.

Analys OMXS30
OMXS30 (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto