Home > Analys: Säljsignal utlöst i Elekta.

Analys: Säljsignal utlöst i Elekta.

Elekta aktien har utlöst en säljsignal genom att forcera stödet runt 75kr… vilket öppnar upp för vidare nedgång mot 56 följt av 51kr. Eventuellt återtest underifrån utgör ett blankningsläge.

Elekta aktien har återigen gått in i en fas av underprestation i jämförelse mot börsen som helhet. Aktiens återinträde under 90kr i slutet av maj var starten av denna underprestation som efter en större motreaktion under augusti på nytt visat svaghet genom att forcera stödet vid 75kr på nedsidan. Aktien har brutit ned från en huvudskuldra toppformation vilket ger ett indikativt pris på nedsidan runt 56kr vilket sammanfaller med stöd i form av tidigare bottnar.

Vi ser en mindre upprekyl mot 75kr, som omvandlats till ett motstånd, som ett attraktivt läge att inleda en blankningsposition ned mot 65.50kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en veckostängning ovanför 77kr.

Skulle aktien mot förmodan visa styrka genom att återigen signifikant etablera sig ovanför75kr är det först vid en passering av 90kr på ovansidan som långsiktigt positiva signaler ges.

Går det som planera d.v.s. aktien vänder ned i närheten av 75kr finns stöd vid 65 följt av 56kr.

Elekta
Entré sälj 74-75kr Ticker EKTA B
Målkurs 65.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 77kr P/E 142
Senaste 70.20kr Direkt avk. 1.4%

Aktien handlas under MA 40 veckor och med symbol EKTA B på Stockholmsbörsen.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto