Home > Analys: Säljsignal utlöst i Anoto.

Analys: Säljsignal utlöst i Anoto.

Anoto utlöste en säljsignal under tisdagens handel när aktien bröt ned genom stödet runt 1.38 kr från en dubbeltopp formation. Vid genombrottet ökade omsättningen betydligt vilket stärker säljsignalen.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Anoto har efter en åtta dubblering från utbrottet av en bottenformation i början av december, visat tecken på en vändning då aktien under tisdagens handel bröt aktien ned från en dubbeltopp formation under kraftigt ökad omsättning. Detta har utlöst en säljsignal. Det tidigare stödet runt 1.38 kr har omvandlats till ett motstånd och utgör en fördelaktig nivå att göra sig av med eventuellt långa innehav vid en motrekyl underifrån.

Tidigare under uppgångsfasen har aktien vid ett flertal tillfällen brutit mindre konsolideringsfaser och utlöst en rad köpsignalen. Taken i dessa konsolideringsfaser utgör stöd i den kommande nedgången. Stöd nivåer att bevaka framöver finns vid 1.10, 0.92 samt 0.70 kr.

Så länge som aktien handlas under 1.38 kr som omvandlats till ett starkt motstånd är det negativa scenariot intakt. Skulle aktien mot förmodan återigen ta sig ovanför 1.38 kr ljusnar läget något, men för att hoppas på uppgång måste volym mönstret återigen bli positivt. On balance volume indikatorn som mäter volym på uppgångsdagar jämfört med nedgångsdagar är en god indikation på att de senaste dagarnas kursfall har volymstöd för fortsatt nedgång.

Aktien handlas långt ovanför det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ANOT.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto