Home > Analys: Säljsignal utlöst i Europeiska Eurostoxx terminen.

Analys: Säljsignal utlöst i Europeiska Eurostoxx terminen.

Europeiska Eurostoxx terminen utlöste en mindre säljsignal förra tisdagen då nacklinjen i en huvudskuldra formation överskreds på nedsidan. Prisobjektivet i säljsignalen ligger på runt 2650 vilket ger en förväntad fallhöjd på mellan 2- 3 % från dagens kurser. På lång sikt handlas terminen fortfarande i en stabil upptrend.

Börsen har de senaste veckorna skakat till rejält då marknaden valt att fokusera på en förhöjd politisk instabilitet. Krisen har sitt epicentrum i Syrien och framförallt vad responsen blir från Ryssland vid ett eventuellt amerikanskt anfall. I vanlig ordning är osäkerhet inget marknaden gillar och rörelserna tenderar att bli kraftfulla åt båda håll.

Vi har tidigare målat fram ett rekyl scenario då terminen handlades i närheten av maj toppen. Likt den amerikanska börsen tog det ett par dagars handel för Eurostoxx terminen runt tidigare topp innan det var klargjort att orken inte fanns där för ett signifikant utbrott på ovansidan. En mindre toppformation i form av en huvudskuldra har bildats och en säljsignal utlöstes under tisdagens handel då stödet runt 2760 forcerades. Då prisobjektivt runt 2650 inte har uppnåtts är chansen god för ytterligare kursfall nästa vecka.

På lång sikt finns det stöd vid kanalbotten runt 2600 som bör hålla för inte riskera sönderslå det långsiktigt positiva scenariot. Därunder finns det ett flertal bottnar runt 2480 som är sista anhalten för en positiv tolknig av diagrammet.

Eurostoxx terminen handlas för närvarande 3 % över dess underliggande 200 periods medelvärde. Detta värde är neutralt då det ligger i mitten av spannet där tidigare vändningar har gjorts. Ett värde runt 12 % har ofta signalerat behovet av en rekyl fas medans ett värde av 3 till 12 % under 200 periods medelvärde har ökat oddsen för en upprekyl.

De nivåer vi navigerar efter framöver är prisobjektivet runt 2650, kanalbotten vid 2600, samt vid eventuell oväntad svag börs, tidigare bottnar runt 2480.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto