Home > Analys: Säljsignal utlöst i Hexpol.

Analys: Säljsignal utlöst i Hexpol.

Hexpol aktien har brutit ett avgörande stöd vid 84 kr, vilket utlöst en säljsignal med ett prisobjektiv på 66 kr. Eventuell avstämning underifrån utgör ett kortsiktigt blankningsläge.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Hexpol aktien har efter en trendaccelerering i början av 2015 bildat ett allt vidare konsolideringsintervall i form av en slags ”broadening formation”. On balance volume indikatorn, som mäter uppgångsvolym jämfört med nedgångsvolym, indikerade redan under mars att allt inte stod rätt till då denna visade en divergens mot det underliggande stigande priset. Detta gav en negativ underton som förstärkts den senaste veckan, då aktien brutit igenom stödet vid 90 följt av det avgörande stödet vid 84 kr.

Detta har utlöst en säljsignal med ett prisobjektiv på skillnaden mellan taket och botten av konsolideringsintervallet vilket ger en indikativ nedgångspotential mot 66 kr, strax ovanför det långsiktiga stödet i from av den stigande trenden samt taket i ett tidigare konsolideringsintervall vid 65 kr.

Eventuell avstämning underifrån av 84 kr utgör således en kortsiktig blankningsnivå mot prisobjektivet på 66 kr. Nödutgången placeras förslagsvis ovanför 91 kr.

Framöver finns det goda möjligheter att aktien påbörjar en ny långsiktig uppgångsfas om aktien på ett kraftfullt sätt avvisar stödet vid 65 kr i den kommande nedgången. Vi återkommer om/när detta scenario är på väg att infrias.

Skulle aktien mot förmodan stänga och etablera sig ovanför 84 kr är detta ett tydligt styrketecken. I detta fall vill vi se bekräftelse, i form av ett stigande OBV , för att våga hoppas på fortsatt uppgång mot nästa anhalt på ovansidan runt 90 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 200 MA. Det kortsiktiga MA 40 är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HPOL B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto