Home > Analys: Säljsignal utlöst i Lundin Petroleum.

Analys: Säljsignal utlöst i Lundin Petroleum.

Lundin Petroleum har i takt med ett fallande oljepris utlöst en säljsignal från en huvudskuldra toppformation. Eventuell avstämning underifrån av 130 kr utgör tillsvidare en fördelaktig blankningsnivå.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lundin Petroleum har de senaste åren haft en relativt svagt utveckling då aktien sedan 2011 har handlats i en fallande huvudtrend. En botten nåddes vid 93 kr i december 2014.

Aktien har därefter visat en toppnotering på 145.70 kr och sedan april bildat en större toppformation i form av en huvudskuldra. I fredags bröt aktien nacklinjen vid 130 kr under tilltagande omsättning vilket utlöst en säljsignal. Detta ger illavarslande tecken då aktien vid utbrottet stängde i närheten av dagslägsta, vilket i kombination med en försvagning av oljepriset som helhet ger extra eldunderstöd för fortsatt nedgång mot i första hand 113.50 följt av 100 kr.

Vi rekommenderar att man kliver av långa innehav och ser en eventuell motrekyl underifrån mot 130 kr som en fördelaktig ingångsnivå för en blankning mot i första hand 113.50 kr. Nödutgången placeras förslagsvis ovanför 135 kr.

Skulle aktien mot förmodan visa styrka genom att stänga ovanför 130 kr är det först vid en notering ovanför 137 kr som det negativa scenariot sönderslås. I dagsläget är det mindre sannolikt med denna utveckling.

Aktien handlas över det svagt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns runt 113.50 följt av 100 kr. Närmaste motstånd finns vid 130 följt av 140 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto