Home > Analys: Säljsignal utlöst i Nordea.

Analys: Säljsignal utlöst i Nordea.

Nordea aktien har utlöst en säljsignal inom den långsiktigt stigande huvudtrenden. Närmaste stöd finns runt 85 följt av 73.50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Nordea aktien har utvecklats svagt i kölvattnet av en rad misslyckade utbrottsförsök genom kanaltaket i början av våren. Ett sista försök gjordes i mitten av juli vilket åtföljdes av en forcering av stödområdet runt 101.50 kr. Detta har utlöst en mindre säljsignal som tagit aktien ned för en lågpunkt på 91 kr där en triangelformation bildats. I slutat av förra veckan forcerades botten av denna formation vilket utlöst en ny säljsignal och ökar oddsen att aktien är på väg mot den logiska vändningsnivån vid kanalbotten runt 73.50 kr.

Närmaste avstämningsnivå utgörs av stödet runt 85 kr.

Kortsiktigt uppstår en blankningsmöjlighet vid ett återtest av 91 kr som omvandlats till ett motstånd. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 96.50 kr. Målkurs sätts till 74 kr, strax ovanför stödet i form av kanalbotten i den långsiktigt stigande huvudtrenden.

Skulle aktien mot förmodan visa styrka genom att återigen ta sig ovanför 91 kr öppnar det upp för vidare uppgång och ett återtest av 95.50 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 5 veckors glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto