Home > Analys: Säljsignal utlöst i Trelleborg.

Analys: Säljsignal utlöst i Trelleborg.

Trelleborg aktien har i kölvattnet av en falsk köpsignal brutit stödet vid 147.50 kr vilket utlöst en säljsignal. Fortsatt nedgång mot 136 följt av 127 kr är sannolik. Bryts även dessa nivåer finns nästa starkare stöd runt 111 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Trelleborg aktiens stigande trend accelererade i början av året vilket gjorde aktien överköpt i förhållande till det långsiktiga jämviktsvärdet MA 200. Denna överköpthet har de senaste månaderna neutraliserats då aktien tagit sig ned mot MA 200 och bildat en fallande kilformation. Vanligtvis leder ett utbrott till en återgång av den stigande trenden… men efter en stängning ovanför motståndet runt 157 kr föll aktien tillbaka under tilltagande omsättning i samband med delårsrapporten den 21 juli. Köpsignalen har således visat sig vara falsk vilket lett till vidare säljtryck som tagit aktien ned mot MA 200 där aktien initialt funnit stöd.

Vi har tidigare indikerat att det fanns chans för en positiv utveckling så länge som aktien handlades ovanför 147 kr… men det negativa volym mönster aktien uppvisat efter delårsrapporten ökade oddsen betydligt för ett utbrott på nedsidan. Med facit i hand nådde aktien 158 kr efter ett flertal test av MA 200 men har därefter forcerat stödet runt 147.50 kr vilket utlöst en säljsignal från en mindre huvudskuldra formation.

Minsta motståndet lag har med brottet av stödet runt 147.50 kr skiftat till fallande vilket i praktiken innebär att det är lättare för aktien att falla än att stiga. På nedsidan finns ett flertal stödnivåer som kan ge tillfälligt stöd i en förväntad nedgång mot det prisobjektivet på 130 kr. Närmaste stöd finns vid 136.50 följt av 127.50 kr.

Vi rekommenderar att man kliver av långa positioner och inleder en blanknings position vid ett test av 147.50 kr underifrån. Nödutgången placeras förslagsvis ovanför 155 kr. Målkurs sätts konservativt till 130 kr med reservation för betydligt lägre kurs om denna passeras på nedsidan.

Det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde är stigande.  Det kortare 40 dagars medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TREL B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto