Home > Analys: Säljsignal utlöst i Volvo B.

Analys: Säljsignal utlöst i Volvo B.

Volvo B aktien har utvecklats svagt efter en bearish engulfing candlestick bildats under juli då aktien misslyckats att ta sig förbi motståndet runt 105 kr. Aktien har därefter brutit stödet vid 100 kr nivån vilket utlöst en säljsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Volvo aktien har haft en medioker utveckling på börsen under en längre tid då aktien varit fastlåst sedan 2011 inom intervallet 65 till 120 kr. Aktien handlas dessutom en bra bit under toppen från 2007 vilket är en stark indikation på att aktien är en långsiktigt svag aktie, vilket gör en placering lämplig för i första hand swing tradern, som har ett lägre avkastningskrav samt placeringshorisont.

I mitten av april forcerades motståndet vid 105 kr vilket utlöste en köpsignal som tog aktien upp för en toppnotering på 120.40 kr. Aktien har därefter visat svaghet då en bearish engulfing candlestick bildats i mitten av juli vilket lett till att aktien inte lyckats återetablera sig ovanför 105 kr nivån, som på nytt omvandlats till ett motstånd. En forcering av stödet runt den psykologiska 100 kr nivån under augusti utlöste en säljsignal som öppnat upp för vidare nedgång mot i första hand 80 kr.

Det negativa scenariot är intakt så länge som aktien handlas under 100 kr som omvandlats till ett starkt motstånd och utgör en fördelaktig ingångsnivå för en blankning ned mot 80 kr. Nödutgången placeras förslagsvis ovanför 103 kr.

Passeras i ett senare skede stödet vid 80 kr indikeras vidare nedgång mot 73.50 kr. Skulle aktien mot förmodan etablera sig ovanför 100 kr nivån ljusnar läget något men det är först vid en signifikant forcering av 105 kr som vi vågar hoppas på en positiv utveckling.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol VOLV B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto