Home > Analys: Säljsignal utlöst i Loomis.

Analys: Säljsignal utlöst i Loomis.

Loomis B aktien har brutit ned från en huvudskuldra toppformation vilket ger ett indikativt prisobjektiv på nedsidan runt 200kr.

Loomis B aktiens utlöste en köpsignal i april 2017 när aktien forcerade 280kr på ovansidan. Aktien har därefter studsat på 280kr ett flertal gånger, senast i februari 2018 vilket resulterade i en lägre topp jämfört med toppen i början av året. Under augusti testade aktien igenom stödet men stängde därovan i slutet av veckan vilket omkullkastade säljsignalen och gav chans till uppgång.

Aktien har därefter bildat en lägre topp följt av en signifikant stängning under stödet vid 280kr på veckobasis vilket utlöst en stark säljsignal. Minsta motståndets lag har med genombrottet tydligt skiftat till fallande, vilket praktiskt innebär att rekyler är säljbara inför fortsatt nedgång.

Tekniskt sett har aktien brutit ned från en huvudskuldra toppformation vilket ger ett indikativt prisobjektiv på nedsidan runt 200kr vilket sammanfaller med stöd i form av tidigare bottnar.

Vi rekommenderar att man kliver av långsiktiga innehav och inleder en blankningsposition på upprekyl mot 275-280kr. Målkurs sätts till 223kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en veckostängning ovanför 288kr.

På nedsidan finns avstämningsnivåer i form av stöd vid 240, 220 samt runt den psykologiska 200kr nivån. Så länge som aktien på veckobasis stänger under 280kr är den tekniska bilden tydligt negativ.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde har vänt till fallande.

Loomis B
Entré sälj 275-280kr Ticker LOOM B
Målkurs 2223kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 288kr P/E 13.1
Senaste 267.20kr Direkt avk. 3.4%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LOOM B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto