Home > Analys: Säljsignal utlöst i MTG B.

Analys: Säljsignal utlöst i MTG B.

MTG B aktiens långsiktigt stigande trend har övergått till en sidledes rörelse mellan 282 kr och 315 kr. Stödet vid 282 kr bröts under torsdagens handel vilket utlöser en säljsignal som indikerar en nedgång mot 250 kr.

MTG B aktien har handlats i en stigande trendkanal sedan november 2012. Kanaltaket har agerat som begränsningslinje för vidare uppgång och kanalgolvet har fungerat som stöd vid kursfall.  Ett ofta förekommande fenomen är en akties utbrott genom kanaltaket, ett så kallat ”overshooting”, vilket indikerar extra ordinär styrka och är ett positivt tecken så länge aktien håller sig ovanför kanaltaket.

En eventuell återgång till den tidigare trendkanalen indikerar att köptrycket inte var av bestående karaktär vilket ofta resulterar i en snabb nedgång accelererad av dem som köpte i sista stund och timing mässigt kom in helt fel från början. Detta var precis vad som hände i MTG B aktien under november månad och efter en kort motreaktion vid stödet vid kanalgolvet i december bröt aktien med kraft den långsiktigt stigande trenden.

Aktiens kursutveckling har sedan trendbrottet övergått till en sidledes handel där ett stöd byggts upp runt 282 kr och ett motstånd runt 315 kr, vilket även sammanfaller med test av 200 dagars glidande medelvärde underifrån.

Ett utbrott från antingen intervalltaket eller intervall botten ger indikation om den fortsatta färdriktningen. Under torsdagen bröts stödet vid 282 med kraft vilket bekräftades på fredagen med fortsatta kursfall.

Detta ger negativa signaler framöver och ger ett prisobjektiv på nedsidan är skillnaden mellan taket och botten av tidigare handelsintervall vilket indikerar ett fall på 32 kr från 282 kr, vilket ger en målkurs på nedsidan på 250 kr.

Vi rekommenderar en blankning på upprekyl i intervallet 280-282 kr. Målkurs 250 kr. Stoploss placeras förslagsvis över 290 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Stöd finns vid 260 följt av 240 kr. Motstånd finns runt 282 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MTG B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto