Home > Analys: Säljsignal utlöst i Nordea…

Analys: Säljsignal utlöst i Nordea…

Nordea aktien har brutit ned från en huvudskuldra toppformation efter ett misslyckat utbrottsförsök genom topparna från 2015. Så länge som aktien handlas under 100kr förväntas fortsatt kursfall.

Nordea aktien har likt de övriga storbankerna visat teknisk svaghet genom att bryta nyckelstödet vid 100kr, som under hela 2017 agerat som vägskäl mellan bull och bear. Aktien tillåts att handla därunder en kortare tid, för att utröna ett eventuellt säljintresse, följt av en återgång uppåt i slutet av veckan och stänga därovan. Detta förhållande var intakt fram tills för ett par veckor sedan då aktien med god marginal stängde under stödet följt av vidare nedgång veckan därpå.

Tekniskt sett har en säljsignal utlösts från en större toppformation i form av en huvudskuldra, vilket indikerar en rekyl mot 85kr de kommande månaderna.

Så länge som aktien på veckobasis avvisar 100kr vid test underifrån är det negativa scenariot intakt, vilket öppnar upp för ett kortsiktigt blankningsläge mot 91kr i första hand. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 103kr.

Skulle aktien däremot visa sig att utbrottet på nedsidan är falskt genom att med god marginal på veckobasis stänga ovanför 100kr är det sannolikt med fortsatt uppgång mot 111kr i första hand, understödd av utbrottshandlare som felaktigt positionerat sig för nedgång.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Nordea Bank
Entré sälj 100-99.50kr Ticker NDA SEK
Målkurs 91kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 103kr P/E 11.5
Senaste 97kr Direkt avk. 6.5%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto