Home > Analys: Säljsignal utlöst i Swedbank!

Analys: Säljsignal utlöst i Swedbank!

Swedbank har efter ett misslyckat utbrottsförsök i början av 2017 visat svaghet genom att under föregående vecka forcera en längre tids sidåtgående handelsintervall på nedsidan. Så länge som aktien handlas under 202kr är oddsen goda för fortsatt kursfall.

Swedbank har likt de övriga storbankerna på Stockholmsbörsen börjat visa begynnande tecken på svaghet. I Handelsbanken är svagheten mest påtaglig då aktien handlas i en fallande trend sedan ett par månader tillbaka, Nordea och SEB förefaller ha bildat toppformationer som kan komma att bryta ned förutsatt att börsen fortsätter den nuvarande rekylen.

Förra veckan bröt Swedbank aktien ned från en längre tids konsolidering vilket är ett illavarslande tecken då omsättningen ökade och aktien är tekniskt sett ”dyr” då den handlas i närheten av intervalltaket som fastlåst aktien de senaste tio åren. Så länge som aktien på veckobasis avvisar intervallet mellan 202- 205kr vid test underifrån är den tekniska bilden tydligt negativ. Vi tolkar detta som ett blankningsläge ned mot 187 följt av 165kr.

Bryts i ett senare skede 151kr på nedsidan bekräftas ett genombrott nedåt från en större toppformation med betydligt lägre kurser framöver.

Skulle aktien däremot signifikant återigen ta sig ovanför 205kr på veckobasis är de kortsiktiga svagheten som bortblåst och förväntan i detta scenario är ytterligare test av 225kr.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är fallande.

Swedbank
Entré sälj 202-205kr Ticker SWED A
Målkurs 187kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 207kr P/E 11.5
Senaste 194.20kr Direkt avk. 6.8%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen under symbol SWED A.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.