Home > Analys: Säljsignal utlöst i Trelleborg.

Analys: Säljsignal utlöst i Trelleborg.

Trelleborg aktien har i likhet med ett flertal aktier på Stockholmsbörsen utvecklats extremt starkt sedan oktober botten med en uppgång på drygt 50 %. Under gårdagen bröts stödet vid 163.50 kr vilket indikerar starten av en vinsthemtagningsfas till i första hand 147.50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Trelleborg aktien befinner sig i en långsiktigt starkt stigande trendkanal som de senaste månaderna accelererat på ovansidan, lång bort ifrån det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200.  Den tekniska bilden är således starkt positiv men ”gummibandet” som mäter avståndet till MA 200 är på en historiskt mycket sträckt nivå vilket ökat risken för ett bakslag markant.

När avståndet till MA 200 överstiger 20 % bör man vara beredd på att aktien kan tillfälligt ha toppat ur och i bästa fall påbörjas en sidledes utveckling för att ”jobba” bort det överköpta läget. I prisgrafen har uppgången stannat av och aktien har de senaste veckorna visat en sidledes utveckling ovanför kanaltaket mellan 163.50 och 171 kr.

Under gårdagen bröts detta intervall på nedsidan vilket utlöst en mindre säljsignal inom den långsiktigt stigande trenden. Vi har siktet inställt på en nedgång till i första hand stödet runt 147.50 kr.

Skulle aktien mot förmodan återigen etablera sig ovanför kanaltaket vid 165 kr är den positiva trenden intakt. Detta anses med gårdagens nedgång vara mindre sannolikt.

Slutsats: det är läge att plocka hem vinsten då aktien visat svaghetstecken samtidigt som aktien är i behov av en andhämtning fas.

Närmaste stöd finns vid 147.50 kr. Motstånd runt 170 kr. Det långsiktigt stigande 200 dagars medelvärde är stigande. . Det kortare 40 dagars medelvärde är starkt stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TREL B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto