Home > Analys: Sandvik bryter igenom motstånd…

Analys: Sandvik bryter igenom motstånd…

Det finns goda förutsättningar att Sandvik aktiens mediokra kursutveckling kan vara mot sitt slut då aktien i samband med ett bättre delårsresultat forcerade motståndet vid 85 kr. Aktien är köpvärd på rekyl i närheten av 85 kr som omvandlats till ett stöd.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Sandvik aktien har länge tillhört en av de svagaste aktierna på Stockholmsbörsen men har i samband med ett bättre delårsresultat lyckats forcera motståndsområdet vid 85 kr under extremt ökad omsättning vilket tydligt indikerar att köparna hittat tillbaka till aktien. Då 85 kr nivån forcerats har detta omvandlats till ett stöd framöver vid eventuell rekyl.

Den tekniskt stärkta bilden öppnar upp för en uppgång till i första hand 97 kr och därefter ett större motståndsområde runt 108 kr. Det är fortfarande en bra bit kvar till all time highs men den positiva delårsrapporten kan vara det som triggar en större rörelse uppåt.

Ser man på verkstadsindex som helhet utlöste detta en köpsignal när 1210 nivå forcerades vilket ger ett prisobjektiv på 1400 i första hand.

Skulle aktien de kommande dagarna rekylera ned för ett återtest av 85 kr utgör detta en fördelaktig ingångsnivå för ett köp. Nödutgången placeras förslagsvis under 82 kr. Målkurs sätts konservativt till 96.50 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Stöd finns runt 85 kr. Motstånd vid 97 följt av 108 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAND.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto