Home > Analys: Sandvik nära utbrott…

Analys: Sandvik nära utbrott…

Sandvik aktien har sedan aug 2013 varit fastlåst i intervallet 85 till 96 kr. Aktien har efter en sämre delårsrapport i april tagit ett rejält avstamp från övre delen av handels intervallet och handlas nu återigen vid motståndet. Forceras 96 kr betydligt och under ökad omsättning utlöses en köpsignal.

Sandvik aktien tillhör en av de svagare aktierna på Stockholmsbörsen då aktien fortfarande handlas en bra bit under all time highs runt 150 kr från 2007. Sedan aug 2013 har aktien handlats i ett snävt intervall mellan 85 till 96 kr, där intervalltaket utsattes för ett rejält test strax innan delårsrapporten i april månad. Delårsrapporten kom in sämre än förväntat vilket initialt ledde till ett kursfall men aktien hittade snabbt köpare i övre delen av handelsintervallet vilket indikerar att köpsidan successivt håller på att ta över taktpinnen.

För potentiella investerare är det positivt att aktien återigen är i närheten av intervalltaket, men med tanke på att det finns en hel del att beta av på ovansidan innan det kan bli tal på en mer ihållande uppgång, skall en forcering av 96 kr nivån i första hand ses som ett led i en uppgång mot 107 kr nivån.

Forceras intervalltaket betydligt och under ökad omsättning indikeras en uppgång med skillnaden mellan taket och botten i handelsintervallet vilket i detta fall ger en målkurs på 107 kr, vilket sammanfaller med tidigare toppnoteringar. Skulle aktien i ett senare skede lyckas forcera motståndet runt 107-108 kr ges mer långsiktigt positiva signaler.

Under gårdagens lyckades aktien forcera 96 kr nivån, tyvärr under kraftigt minskad omsättning vilket ökar risken betydligt för ett falskt utbrott.

Aktien handlas över det långsiktigt svagt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Stöd finns vid intervall botten runt 84.50, motstånd vid 96 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAND

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto