Home > Analys: Sandvik närmar sig ett avgörande…

Analys: Sandvik närmar sig ett avgörande…

Sandvik aktien handlas runt en avgörande nivå i form av kanaltaket i den svagt fallande trendkanalen. På måndag presenterar bolaget delårsresultat vilket sannolikt leder till ökad kursvolatilitet.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Sandvik aktien är en långsiktigt svag aktie som toppade ur redan 2007 på kursen 150.80 kr. Sedan 2011 har aktien handlas i ett bredare handelsintervall mellan 72 och 110 kr. Detta intervall bröts på nedsidan i september 2015 men misslyckades att attrahera en bestående säljkraft vilket lett till bildandet av ännu ett konsolideringsintervall i form av en svagt fallande trendkanal.

Efter en lågpunkt på 64.50 kr i januari har aktien tagit sig upp i närheten av det potentiella motståndet vid kanaltaket, runt 88.50 kr, vilket utgör en blankningsnivå vid ett första test. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 91.50 kr. Målkurs sätts till 75 kr.

På måndag presenterar bolaget delårsresultat vilket sannolikt leder till ökad kursvolatilitet och ett avgörande av motståndet vid kanaltaket. Lyckas aktien forcera detta signifikant är detta en positiv utveckling som öppnar upp för vidare uppgång mot 91 följt av 95 kr.

I ett negativt scenario håller motståndet, vilket i sådana fall öppnar upp för en vändning nedåt mot 81 följt av 75 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAND.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto