Home > Analys: Sandvik testar intervallbotten…

Analys: Sandvik testar intervallbotten…

Sandvik aktien har forcerat stödet i en symmetrisk triangelformation… testat utanför ett handelsintervall från 2011… men stängt därovan vilket öppnar upp för vidare återhämtning.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Sandvik aktien är en långsiktigt svag aktie vars pendlingar de senaste åren blivit allt snävare inom en avsmalnande triangelformation. Aktien bröt botten i denna formation runt 74.50 kr i samband med en svag börs som helhet, vilket tog aktien ned för ett avgörande test av det starkare stödet runt intervallbotten. Efter en marginell forcering där aktien visade en lågpunkt på 66.90 kr har aktien lyckats ta sig tillbaka och stängt ovanför stödet. Detta kan indikera att vi sett botten och öppnar upp för en återhämtning mot i första hand mitten av handelsintervallet runt 90 kr.

Då risken i form av en stoploss under lågpunkten från september är snäv i förhållande till potentialen i en återhämtning och kanske på sikt ett test av intervalltaket föreslås ett köp runt 71.20 kr. Målkurs sätts konservativt till 90 kr.

Skulle aktien stänga under 66.90 kr är detta ett svaghetstecken som öppnar upp för vidare nedgång mot 55 kr. I en förmodad återhämtning ökar sannolikheten för vidare uppgång om aktien stänger ovanför 75 kr, (tillbaka in i triangelformationen).

Stöd finns vid 71.20, 66.90 samt runt 55 kr. Motstånd vid 74.50, 78.50, 87 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAND.

(Månadsdiagram)
(Månadsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto