Home > Analys: SAS flyger högt, men syns ändå inte på radarn

Analys: SAS flyger högt, men syns ändå inte på radarn

Problem förekommer dock. Bolagets huvudbaser i tre länder är en kostsam struktur samtidigt som SAS Group varit för beroende av externfinansiering. Dessutom kommer nya politiska beslut angående redovisningsregler för pensioner att ha en direkt negativ inverkan på bolagets egna kapital.

Som alltid med flygplan så uppmärksammas de först när de kraschar, men den här gången ska vi sprida ljus över det som verkar vara en lyckad take off. Det tekniska läget för aktien är fördelaktigt för en lång position på kort sikt.

Efter turbulensen i höstas lyckades aktien i mars nå en toppnotering på 15,3 vilket är en uppgång på mer än 200%. Uppgången har skett under en kort tidsperiod och därför bör man förvänta sig att aktien konsoliderar innan den bestämmer fortsatt färdriktning. Aktien befinner sig strax under 34-dagars glidande medelvärde och således är en ingång inte optimal just nu. Vänta därför till ett återtest av 12,5 eller sätt en limitorder direkt.

Den tekniska riktkursen för aktien är 14,4 eller 200% från botten i november. Till skillnad från passageraren så har marknadsaktören en fallskärm och den kan lösas ut vid stängning under 11,75. Vän av ordning applåderar också vid lyckad landning.

SAS
SAS dagsdiagram
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto