Home > Analys: SCA B vid motståndsnivå.

Analys: SCA B vid motståndsnivå.

SCA B aktien har visat tecken på avmattning runt den naturliga vändningsnivån vid kanaltaket vilket stärker ett rekylscenario framöver.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

SCA B handlas i en långsiktigt stigande trendkanal sedan ett par åt tillbaka. I uppgångsfasen har aktien mestadels handlats ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet MA 200, där värden överstigande 20 % ovanför MA 200 indikerat ett behov av en andhämtningspaus i form av en rekyl alternativt en sidåtgående rörelse för att ge jämviktsvärdet en chans att komma i kapp med priset.

Under augusti nådde aktien 20 % ovanför MA 200 vilket ledde till en försvagning ned för en avstämning av MA 200. Aktien har därefter handlats upp kraftigt och noteras i skrivande stund på + 14 % i förhållande till MA 200 vilket kan ge ytterligare utrymme för uppgång inför den kommande nedgången.

Det som talar emot vidare uppgång är de reversal candlesticks som bildats i närheten av kanaltaket vilket indikerar att aktien redan kan ha påbörjat en sentimentjustering ned mot MA 200 runt 220 kr.

Då aktien är på en sträckt nivå rekommenderar vi att man tar det säkra för det osäkra och plockar hem åtminstone en del av vinsten på nuvarande kursnivåer.

Aktien handlas 14 % ovanför det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns runt 228 följt av 220 kr. Motstånd runt 260.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SCA B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto