Home > Analys: SCA B har fått köpsignaler

Analys: SCA B har fått köpsignaler

SCA B har varit en av årets vinnarna på börsen. Aktiekursen, som i skrivande stund är på 123,2 kr, har i år gått upp med 20,8 % jämfört med 11,2% för OMXS30.

Både den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, och den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalkurvan, är uppåtriktade.

SCA B har varit i en relativt stabil uppåtrend sedan årets bottennivå vid 98,75 kr den 4 juni. Under uppgången har SCA B också fått ett antal köpsignaler.

I och med att SCA B nu också stängt över den tidigare årshögsta nivån på 122,9 kr har aktien fått ytterliggare en stark köpsignal. Aktien ser nu att kunna gå upp och testa sin allra högsta nivå från den 23 mars 2007 vid ca 130 kr.

Stochastic-indikatorn är uppe på höga nivåer och indikerar därmed att aktien är överköpt. Det är emellertid ingen säljsignal i sig själv då en aktie kan fortsätta att vara överköpt en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Det kan dock i och med överköpta läget vara angeläget att bevaka stödnivåerna lite extra noga.

SCA B har stödnivåer som kommer från två uppåtgående trendlinjer som i dagsläget ligger vid ca 122 kr och ca 120 kr. Sedan har aktien också intressanta horisontella stödnivåer vid ca 119 kr, ca 113 kr, ca 110 kr och ca 93 kr.

Även om aktien får säljsignaler om trendstöden bryts så är det först om SCA B skulle stänga under 119 kr som man får man en lite viktigare säljsignal. Detta skulle i så fall också som varna för att toppen kan vara nådd för den här gången. Detta särskilt om nedgången skulle ske under relativt stor handelsvolym.

Köper man aktien på de köpsignaler som nu erhållits så rekommenderar vi därför en stop loss om aktien stänger under stödet vid 119 kr. Sikta på uppgångar till minst 130 kr. Flytta upp stop lossen alltefter som positionen visar mer och mer vinst.

Analys SCA B
SCA B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.