Home > Analys: Attraktivt förhållande mellan risk och avkastning i SCA

Analys: Attraktivt förhållande mellan risk och avkastning i SCA

SCA har i och med sin omstöpning med målet att bli ett mer renodlat globalt hygienföretag utvecklats starkt på börsen. I år har SCA B gått upp med hela 33,7 procent räknat på kursen i skrivande stund på 136,4 kr.

Kurvorna fortsätter att peka uppåt för SCA B. Både den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, och den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalkurvan, är tydligt uppåtriktade.

SCA B har också fått ett flertal köpsignaler under resan upp. Den senaste kom när aktien gick över motståndet vid 135 kr. Det ser nu ut som om aktien har möjlighet att gå upp till ca 145 kr.

Stochastic-indikatorn är emellertid uppe på höga nivåer och indikerar därmed att aktien är överköpt. Det är emellertid ingen säljsignal i sig själv då en aktie kan fortsätta att vara överköpt en längre tid om den kommit in i en stark trend. Däremot kan aktien då lättare få en nedåtriktad rekyl inom den uppåtriktade trenden.

En riskfaktor är också att hela börsen är överköpt och den riskerar också att vara inne i ett förrädiskt bearmarketrally. Se analysen av OMXS30 den 3 december. I så fall riskerar börsklimatet senare att försämras betydligt och då även dra ner så pass trendstarka aktier som SCA B. Detta kan förhoppningsvis dock bli en något senare historia. Innan dess skulle SCA B kunna fortsätta upp en bit till.

SCA B har de närmast liggande viktiga horisontella stödnivåerna vid ca 135, ca 129 kr och ca 125 kr. Det finns dessutom uppåtgående trendlinjer som i dagsläget ligger vid ca 134 kr och ca 124 kr och som därmed förstärker stödområdena däromkring.

För att SCA B  i detta läget ska få säljsignaler måste därför aktien stänga under 134 kr. I så fall ser det ut som om stödet vid ca 129 kr kommer att testas och troligen också den viktiga stödnivån vid ca 125 kr. Skulle aktien även etablera sig under den senare stödnivån får aktien långsiktigt betydligt allvarligare säljsignaler.

Rekommendationen är därför att köpa aktien vid rekyler ned till stödområdet vid ca 135 kr. Sikta på uppgång till ca 145 kr. Stop loss om aktien stänger under 134 kr. Flytta upp stop lossen allt eftersom positionen visa mer och mer vinst.

Att ta position
Handla SCA B för uppgång med tex. BNP Paribas MINILONG SCA BP2
Handla SCA B för nedgång med tex. BNP Paribas MINISHRT SCA BP4
Analys SCA B
SCA B (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto