Home > Analys: Scania B stöd omvandlas till motstånd

Analys: Scania B stöd omvandlas till motstånd

Scania B forcerade ett motstånd vid 142 kr under maj månad och utlöste en köpsignal. Vi var tidigare skeptiskt inställda då det inte förekom en volymökning vid den utlösta köpsignalen, vilket är av största vikt för en kontinuerlig köpkraft. Aktien har fallit kraftigt igenom det tidigare stödet vilket nu omvandlats till ett motstånd. Ett test av den stigande trenden vid 129 kr förväntas inom kort.

Scania AB är en svensk lastbils- och busstillverkare som ägs till största delen av tyska Volkswagen AG. Verksamheten är i huvudsak förlagd till Södertälje, Stockholms län, där även Scaniagruppens huvudkontor finns. Förutom lastbilar och bussar tillverkar man också industri- och marinmotorer. En växande del av företagets verksamhet utgörs av olika servicetjänster för deras produkter.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste motstånd finns vid 142 samt 150 kr. Stöd finns vid 129 samt 124 kr.

Scania B aktien har uppvisat en sekvens av stigande bottnar sedan lågpunkten runt 90 kr i september 2011 och befinner sig i en stigande trend. Forceringen av motståndet i maj visade inte den volymökning som man vill se vid en köpsignal och vi poängterade att man bör vara uppmärksam för en eventuell falsk köpsignal. Då aktien fallit tillbaka under stödet vid 142 kr anses köpsignalen vara falsk vilket ger negativa signaler framöver.  Trots detta befinner sig aktien i en stigande trend och det är först vid en kurs under 124 kr som en större trendförändring sker. Då har den stigande trenden brutits och aktien passerat tidigare lägsta nivå.

Vi har en negativ inställning till aktien på kurser under 142 kr. Detta främst på grund av den lätthet aktien föll tillbaka under stödet. Det tog aktien 6 försök att forcera motståndet vid 142 kr för att sen endast bjuda på en uppgång på marginella 8 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto