Home > Analys: SEB har uppåtpotential

Analys: SEB har uppåtpotential

SEB A har de senaste veckorna haft en något mer positiv utveckling än under våren. Aktien var uppe på 51,7 kr som högst den 14 mars och bottnade vid 38,87 den 4 juni. I skrivande stund handlas SEB A i 42,54 kr.

I vår analys av SEB A den 7 juni skrev vi att om SEB A stängde över motståndet vid 42 kr så skulle aktien få en köpsignal. I och med att SEB A fått köpsignalen så siktar vi nu på att aktien ska upp och testa av motståndsområdet vid 46-48 kr.

Det tidigare motståndsområdet vid 42 kr är nu istället ett relativt viktigt stödområde. Skulle SEB A etablera sig under stödnivån vid ca 42 kr får aktien emellertid en säljsignal. Risken är då stor att aktien ska gå ner till stödnivåerna kring ca 38-39 kr.

Den långa trenden, som vi definierar som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktad. Den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, har också vänt uppåt de senaste veckorna.

Det verkar som om detta är ett branschfenomen just nu. De andra storbankerna på börsen har också börjat få uppåtriktade trender.

Stochastic-indikatorn har legat på höga nivåer och i och med det indikerat att aktien varit överköpt. Det är emellertid ingen säljsignal i sig självt. Tidigare under månaden har också både Stochastic- och MacD-indikatorerna visat på positiv divergens.

Med divergens i detta samband menas att då själva aktiekursen når nya bottnar på allt lägre och lägre nivåer så får indikatorn bottnar på allt högre och högre nivåer. Det positiva i detta är att det är ett tecken på att den tidigare nedåtriktade trenden håller på att tappa i styrka. Det ökar signalvärdet på de eventuella köpsignaler man sedan får i själva aktiediagrammet.

Har man inte tidigare köpt SEB A kan det vara dags att göra försiktiga inköp nu när aktien står strax över stödnivån vid 42 kr. Sikta på uppgångar till 46-48 kr. Stop loss om aktien stänger under 41 kr.

Att ta position
Handla SEB A för uppgång med tex. Citi First LONGSEB AI CIT*
Handla SEB A för nedgång med tex. Citi First SHORTSEB AA CIT*
SEB A (Dagsdiagram)
SEB A (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.