Home > Analys: SEB laddar för utbrott!

Analys: SEB laddar för utbrott!

 

SEB A har de senaste månaderna handlats i ett snävt intervall mellan 86 till 91.50 kr. Ett utbrott från detta intervall har goda förutsättningar att leda till en trendande rörelse då aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend.

SEB A har haft en rejäl uppgång på börsen sedan botten runt 39 kr juni 2012 till som högst 91.50 kr i början av mars. Uppgången har haft ett tydligt handelsmönster inom en stigande trendkanal där aktien visat på hälsosamma rekyler efter kurstegringar. Kanaltaket har agerat som begränsningslinje för vidare uppgång samtidigt som kanalbotten varit stöd vid vinsthemtagningsfaser.

Aktien har efter ett test av kanaltaket i februari stabiliserats i ett snävt interval mellan 86 till 91.50 kr, en bra bit ovanför stödområdet vid den stigande trenden. Då huvudtrenden är stigande förväntas i första hand ett utbrott på ovansidan, vilket har goda möjligheter att nå motståndet vid den psykologiska 100 kr nivån i den något brantare trendkanalen.

Blir å andra sidan utbrottet på nedsidan signaleras en större trendvändning där de senaste månadernas snäva handelsintervall utgjort en distributionsfas från starka till svaga innehavare i aktien.

Vi rekommenderar ett köp på utbrott vid 92 kr förutsatt att omsättningen ökar markant. En stoploss sätts till 89.50 kr, målkurs till 99.50 kr.

Aktien handlas över det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns vid 91.50 följt av 100 kr. Stöd finns vid 88 kr följt av 86 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SEB A.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto