Home > Analys: SEB A positivt utbrott men svagt köp momentum…

Analys: SEB A positivt utbrott men svagt köp momentum…

SEB A aktiens snäva handelsintervall mellan 86 till 91.50 kr bröts på ovansidan i början av juni månad vilket bekräftar den långsiktigt stigande trenden. Så länge som aktien håller sig ovanför 91.50 är köpkraften intakt.

SEB A har haft en rejäl uppgång på börsen sedan botten runt 39 kr juni 2012 till som högst 91.50 kr i början av mars. Uppgången har haft ett tydligt handelsmönster inom en stigande trendkanal där aktien visat på hälsosamma rekyler efter kurstegringar. Kanaltaket har agerat som begränsningslinje för vidare uppgång samtidigt som kanalbotten varit stöd vid vinsthemtagningsfaser.

Aktien har efter ett test av kanaltaket i februari stabiliserats i ett snävt interval mellan 86 till 91.50 kr, en bra bit ovanför stödområdet vid den stigande trenden. Detta intervall bröts på ovansidan i början av juni månad vilket bekräftar den långsiktigt stigande trenden och ökar sannolikheten att aktien närmar sig ett test av motståndet vid kanaltaket strax under den psykologiska 100 kr nivån.

Så länge som aktien håller sig ovanför utbrottsnivån runt 91.50 kr som numera omvandlats till ett stöd är den tekniska bilden tydligt positivt. Det enda oros moment är aktiens relativt svaga utveckling efter en passering av den fyra månader långa kraftansamlingsfasen, då aktien endast lyckats stiga marginella två kronor innan starten av en vinsthemtagningsfas.

För långsiktiga innehav rekommenderas en bevakning av 91.50 kr nivån vilket om passeras signifikant på nedsidan indikerar ett sentimentskifte med åtföljande nedgång.

Aktien handlas över det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns 98 kr. Stöd finns vid 91.50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SEB A.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto