Home > Analys: Securitas bryter stödet vid kanalgolvet…

Analys: Securitas bryter stödet vid kanalgolvet…

Securitas aktien har handlats i en stigande trendkanal, där kanalgolvet utgör stöd vid rekyler och kanaltaket motstånd vid kursrusningar. Efter en vändning vid kanaltaket har aktien efter omfattande test brutit kanalgolvet vilket utlöst en säljsignal.

Securitas aktien är en långsiktigt svag aktie då bolaget fortfarande handlas runt hälften av toppnoteringen från år 2000. En placering lämpar sig framförallt för den kortsiktiga spekulanten mellan etablerade stöd och motståndsnivåer.

Aktien har under en längre tid handlats i en stigande trendkanal som de senaste månaderna mynnats ut i en konsolidering mellan stödet runt 73.50 kr och motståndet vid 84 kr. Inom intervallet har aktien visat en lägre topp samtidigt som on balance volume indikatorn brutit ned på nya lägsta noteringar, detta är en illavarslande utveckling som har lett till att stödet runt 73.50 kr forcerats signifikant.

I samband med att stödet bröts utlöstes en säljsignal, vilket ökar sannolikheten för fortsatt nedgång mot i första hand 72 följt av 66 kr. Motstånd på ovansidan finns runt 77.40 följt av 81 kr.

Vi har en avvaktande inställning och rekommenderar att man kliver av långsiktiga innehav, speciellt mot en upprekyl mot 74 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SECU B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto