Home > Analys: Securitas laddar för ny köpsignal.

Analys: Securitas laddar för ny köpsignal.

Securitas aktien är en av de starkaste aktierna på kort sikt efter att ha uppvisat ett bättre delårsresultat och bildat ett breakway gap. Vi räknar med fortsatt uppgång när taket i de senaste veckornas konsolidering forceras på ovansidan.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Securitas aktien är en långsiktigt svag aktie då aktien fortfarande handlas en bra bit från toppnoteringen på 146 kr från år 2000., menpå kort sikt har aktien uppvisat styrka efter att ha presenterat ett bättre än förväntat delårsresultat.

Aktien befinner sig i en starkt stigande kortare trend och har bildat ett breakaway gap vilket ger tydligt positiva signaler så länge som detta hålls öppet. Vanligtvis indikerar ett breakaway gap startskottet för en betydande uppgång vilket de senaste veckorna stärkts då aktien handlats bort från gap öppningen.

Aktien nådde en lokal topp vid 121.30 kr och har därefter handlats i ett snävt handelsintervall, vilket sannolikt är en kraftansamling inför en attack av all time highs vid 146 kr.

Vi ser en möjlighet att vara med i en förmodad fortsatt uppgång mot 146 kr och rekommenderar ett köp på redan på dagens nivåer. Nödutgången placeras förslagsvis under 113 kr. Målkurs sätts till 145 kr.

Aktien handlas över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns vid 114 kr. Närmaste motstånd vid 121 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SECU B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto