Home > Analys: Securitas närmar sig attraktiva avyttringsnivåer

Analys: Securitas närmar sig attraktiva avyttringsnivåer

Securitas aktien har fallit kraftigt från toppen runt 80 kr från 2011 till som lägst 46 kr. Ett bredare handelsområde mellan 48 till 67 kr har etablerats de senaste två åren. Aktien börjar återigen närma sig taket i detta handelsintervall, vilket öppnar en god möjlighet att göra sig av med en aktie som underpresterar och som är i närheten av en svårforcerad kursnivå.

Securitas AB är en multinationell koncern baserad i Stockholm med inriktning mot säkerhetstjänster (bevakning och mobil patrullering), larmövervakning, konsulttjänster och säkerhetsutredningar. Koncernen har ca 300 000 anställda i 50 länder i Nordamerika, Europa, Sydamerika, Asien och Afrika. Securitas aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Large Cap-listan.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns vid 56 samt 48 kr. Motstånd i zonen mellan 66 till 74 kr samt 80 kr.

Securitas aktien tillhör en av de svagare aktierna på Stockholmsbörsen då aktien inte ens hämtat tillbaka hälften av toppnotering runt 140 kr från år 2000. Efter en kraftig utförsäljning i mitten av 2011 där aktien föll från 80 kr till som lägst 46 har aktien handlats i ett bredare intervall mellan 48 till 67 kr. I maj månad testades motstånds zonen underifrån vilket resulterade i en kraftig rekyl för aktien. Aktien har efter en lågpunkt på 56 kr återigen närmat sig detta motstånd och en god chans erbjuds att göra sig av men en aktie som underpresterar i jämförelse med omxs30 index vid attraktiva nivåer.

Vi rekommenderar en försäljning av aktien runt 67 kr. Det finns betydligt starkare aktier att inneha och även om Securitas aktien skulle lyckas att forcera motståndet vid 67 kr så förväntas inga kursrusningar då det finns flera svårforcerade motståndsnivåer ovanför.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SECU B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto