Home > Analys: Securitas på väg att utlösa säljsignal…

Analys: Securitas på väg att utlösa säljsignal…

Securitas aktien är i slutfasen av en huvudskuldra toppformation efter att ha funnit säljare ovanför motståndet runt 128 kr. Bryts 112 kr utlöses en säljsignal med ett prisobjektiv runt 93.50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Securitas aktiens uppgång accelererade i början av januari efter ett initialt misslyckande att forcera ett större motståndsområde runt 93.50 kr. Aktien har med den starka uppgången tagit sig på en historiskt sträckt nivå, 28 %, ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 200. Detta i sig är ingen säljsignal men vetskapen att aktien är överköpt ger en tidig indikation på behovet av en lugnare fas alternativt trend korrigering.

Aktien har de senaste månaderna bildat en toppformation i form av en huvudskuldra vilket ökar oddsen för en trendkorrigering ned mot MA 200 i första hand. Stödet vid nacklinjen runt 112 kr är sista anhalten som måste hålla för att den tekniska bilden skall förbli positiv. Ett kraftfullt brott nedåt i OBV indikatorn ”skvallrar” redan att detta stöd med stor sannolikhet kommer att brytas.

Huvudscenariot är ett brott av stödet runt 112 kr vilket i sådana fall utlöser en säljsignal med ett prisobjektiv på 93.50 kr. Då den tekniska bilden är illavarslande ser vi en möjlighet att vara med på en kortsiktig blankning och föreslår en ingångsnivå på 116.50 kr. Nödutgången placeras förslagsvis över 122 kr. Målkurs sätts konservativt till 94 kr.

Aktien handlas över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Stöd finns vid 112, 101, 93.50 kr. Närmaste motstånd vid 117.50, 120 samt 125 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SECU B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto