Home > Analys: Securitas visar styrka efter falsk säljsignal.

Analys: Securitas visar styrka efter falsk säljsignal.

Securitas har i kölvattnet av en säljsignal inte visat den förväntade svagheten vilket lett till att köparna lockats tillbaka. Stödet runt 117 kr utgör en attraktiv ingångsnivå inför ett förväntat test av april toppen.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Securitas utlöste en säljsignal från en huvudskuldra toppformation den 4 juni när aktien stängde under 113 kr. Aktien handlades ned till en lågpunkt på 108.60 kr för att därefter bekräfta säljsignalen då aktien i en motreaktion inte lyckades forcera 113 kr nivån underifrån. Detta ledde till en marginellt lägre lägsta notering vilket åtföljdes av bullish engulfing candlestick vilket inte är tecken på den svaghet man vill se vid en genuin säljsignal.

Aktien har därefter bildat en högre lägsta notering och forcerat motståndet vid 117 kr under tilltagande omsättning, vilket utlöst en köpsignal och omkullkastat den tidigare toppformationen.

Då aktien misslyckats att attrahera ett bestående säljintresse och passerat ett nyckel motstånd har minsta motståndets lag vänt till stigande, vilket i praktiken innebär att aktien har lättare att stiga än att sjunka. Eventuell rekyl ned mot 117 kr utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp mot tidigare toppnotering runt 131 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 112 kr.

Aktien handlas över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns runt 117 kr. Motstånd vid 125 följt av 131.50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SECU B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto