Home > Analys: Securitas visar styrka och laddar för köpsignal efter studs.

Analys: Securitas visar styrka och laddar för köpsignal efter studs.

Securitas lyckades finna stöd vid 100 dagars glidande medelvärde i veckan, och har nu genom en tydlig notering över denna prisnivå, som stängde vid 141.20 kronor på torsdagen ökat sannolikheten till nya krafttag.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Securitas nådde tidigare i september ett nytt all time high efter att vi redan i augusti bröt igenom rekordhögsta från så långt tillbaka som 2000.

Sedan dess har utvecklingen fallit i linje med vår tidigare säljsignal, men i och med att vi fann stöd från 100 dagars glidande medelvärde, som ofta kan ge en studs, ser vi nu möjligheten till att vi kommer att söka oss tillbaka norrut.

Inledningsvis behöver vi finna stöd tillbaka över tidigare all time high vid 142 kronor, och här kommer vi även finna tydligt motstånd från säljare som kommer att ge svårigheter att kliva över denna prisnivå.

Lyckas vi däremot etablera oss över denna signifikanta prisnivå, ser potentialen god ut för ett återbesök till all time high.

Vi väljer att invänta ett utbrott, som bekräftas vid en notering över 142 kronor.

Två dagars uppgång, följt av en stängning i det högre intervallet där även störst volym noterades, indikerar ytterligare att vi har en ökad sannolikhet till att vi kommer söka oss vidare norrut.

I ett pressmeddelande tidigare i oktober framgick det att Securitas köper det elektroniska säkerhetsföretaget JC Ingeniería i Chile, till ett uppskattat värde om 26 miljoner kronor.

Förvärvet stärker bolagets portfölj där JC Ingeniería är verksam inom brandlarm och övervakningssystem, som även har en årlig försäljning på cirka 22 miljoner kronor.

Securitas lämnar inte delårsrapport förrän den 8 november kl 08:00.

Securitas
Entré köp 142.50 kr Ticker SECU B
Målkurs 151.50 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 139.50 kr P/E 20.1
Senaste 141.20 kr Direkt avk. 2.5%

 

Vi rekommenderar ett köp vid 142.50 kr, och målkursen landar på 151.50 kr vilket är strax under tidigare all time high. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 139.50 kronor.

Aktien handlas ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 dagar och 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SECU B.

Securitas (dagsdiagram)

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto