Home > Analys: Semafo brottas med motstånd.

Analys: Semafo brottas med motstånd.

Semafo aktien utlöste en stark köpsignal från en huvudskuldra bottenformation under juni månad. Utbrottsnivån har framgångsrikt testats vilket tagit aktien upp för en ny toppnotering i närheten av motståndet vid kanaltaket.

Semafo aktien tillhör en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen med en smått fantastisk uppgång på drygt 50 % under juni månad. Aktien handlas sedan juni 2013 i en väl definierad stigande trendkanal där kanalbotten agerat som stödnivå vid vinsthemtagningsfaser och kanaltaket som begränsningslinje för vidare uppgång.

Efter ett lyckosamt test av stödet vid kanalbotten i början av juni månad steg aktien rejält och passerade ett starkt motståndsområde strax ovanför 28 kr nivån som utgör nacklinjen i en större bottenformation i form av en huvudskuldra. Aktien utlöste därmed en långsiktig köpsignal som anses vara extra stark då omsättningen ökade markant vid genombrottet i kombination med en stängning i närheten av daghögsta.

Aktien nådde som högst 33.40 efter köpsignalen och har de senaste månaderna testat det starka stödområdet runt 28 kr två gånger. Vi har i analys 25 juli rekommenderat ett köp runt detta stödområde vilket med facit i hand utvecklats väl. Aktien befinner sig nu vid ett starkt motståndsområde vid kanaltaket, vilket om forceras ger extra eldunderstöd i uppgången, men det mest troliga är starten av en mindre rekyl ned mot 31.30 kr.

Nivåer att navigera efter är således ett brott av 34 kr på ovansidan innebär en trendaccelerering alternativt starten av en rekyl ned mot 31.30 kr.

Så länge som aktien håller sig ovanför stödet runt 28 kr har vi en långsiktigt positiv inställning till aktien.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SMF

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto