Home > Analys: Semafo vid långsiktig köpnivå.

Analys: Semafo vid långsiktig köpnivå.

Semafo aktien utlöste en stark köpsignal från en huvudskuldra bottenformation under juni månad. De senaste veckorna har aktien tagit sig ned i närheten av utbrottsnivån som utgör en stark stödnivå och ett attraktivt ingångsläge för långsiktiga köp positioner.

Semafo aktien tillhör en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen med en smått fantastisk uppgång på drygt 50 % under juni månad. Aktien handlas sedan juni 2013 i en väl definierad stigande trendkanal där kanalbotten agerat som stödnivå vid vinsthemtagningsfaser och kanaltaket som begränsningslinje för vidare uppgång.

Efter ett lyckosamt test av stödet vid kanalbotten i början av juni månad steg aktien rejält och passerade ett starkt motståndsområde strax ovanför 28 kr nivån som utgör nacklinjen i en större bottenformation i form av en huvudskuldra. Aktien utlöste därmed en långsiktig köpsignal som anses vara extra stark då omsättningen ökade markant vid genombrottet i kombination med en stängning i närheten av daghögsta.

Aktien nådde som högst 33.40 efter köpsignalen och har med gårdagens kursfall närmat sig utbrottsnivån som utgör en stark stödnivå för ett test ovanifrån.

Vi räknar med att stödet håller för ett första test och rekommenderar ett köp runt 28.20 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 27 kr. Målkurs sätts konservativt till tidigare toppar runt 32.50 kr.

Så länge som stödet runt 28 kr håller räknar vi med att aktien snart återupptar en kursaccelerering på ovansidan.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SMF

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto