Home > Analys: Semcon – shooting star

Analys: Semcon – shooting star

Teknikkonsulten Semcon jobbar både mot fordonsindustrin, life science, telekom och energisektorn. De erbjuder innovativa tekniska lösningar och sann ingenjörskonst. Bolaget visade en kraftig vinsttillväxt i fjol (trots minskad omsättning) och aktien har stigit 256 % topdown inom loppet av två år. På kort och medellång sikt är aktien redo för en andningspaus.

Stochasticindikatorn är en populär indikator eftersom den är enkel att förstå sig på. Värdena oscillerar mellan 0 och 100, där 20 och 80 betraktas som översålt respektive överköpt. Som trigger till en köp-eller-säljsignal används en signallinje. Ibland sker falska signaler och innan man agerar på köp-eller-säljsidan är det klokt att finna fler pusselbitar för att få en bättre helhetsbild.

Det tekniska läget i SEMC är överköpt och en så kallad shooting star infann sig under fredagen då aktien tangerade trendlinjen i diagrammet. Signallinjen i stochasticindikatorn bör betraktas som en giltig säljsignal i nuvarande läge eftersom den får understöd av nämnd candlestickformation.

Som marknadsanalytiker ser jag det inte som ett oförklarligt sammanträffande att aktien bildade en shooting star i fredags. Aktien toppade nämligen ur vid trendlinjen efter en uppgång under 89 veckor. 89 är det elfte fibonaccitalet. Kontentan är att marknaden sålde av efter att tid och pris fallit samman.

Eftersom volymerna också bekräftar en topp finns det anledning att spekulera i att aktien kan halvera den senaste uppgångsfasen. Det leder oss till slutsatsen om en kurs kring 63. Dessutom återfinns ett matematiskt stöd vid 62 som förstärks av att området utgörs av ett fönstergap.

SEMC shooting star
SEMC shooting star
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto