Home > Analys: SHB A signalerar svaghet…

Analys: SHB A signalerar svaghet…

SHB A riskerar att stänga under stödet runt 118kr vilket i sådana fall öppnar upp för vidare nedgång och en avstämning av stödzonen runt 109kr. Styrketecken ges om aktien forcerar 130kr på ovansidan.

Svenska Handelsbanken och SEB tillhör de svagaste bank aktierna då båda har uppvisat en lägre topp jämfört med all time highs. Nordea har testat tidigare toppnotering medan Swedbank passerat denna på ovansidan. Detta kan vara bra att känna till inför en vändning uppåt på börsen då man i första hand skall leda efter köpsignaler i den starkaste bank aktien.

Sedan mitten av oktober har SHB A funnit stöd runt 118kr och vid varje test i slutet av veckan avvisat denna nivå. Förra veckan uppvisade aktien inte detta beteende då aktien stängde i princip på veckolägsta och exakt på stödet. Avsaknaden av en motreaktion är ett illavarslande tecken som riskerar att utlösa en säljsignal där närmaste stöd finns vid 109kr.

På kort sikt är aktien blankningsbar vid fortsatt kursfall och en motreaktion och test av 118kr underifrån. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 121.50kr. Målkurs sätts till 109kr.

För att aktien skall bli intressant för ett köp måste aktien passera juli toppen vid 127.50kr följt av vidare uppgång genom 130kr och därefter en motreaktion och test av MA 40 veckor ovanifrån runt 126kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SHB A.

Entré sälj 118kr_underifrån Ticker SHB A
Målkurs 109kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 121.50kr P/E 14.3
Senaste 118.80kr Direkt avk. 4.2%

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto