Home > Analys: ”Shooting star” i Assa Abloy ger negativa signaler…

Analys: ”Shooting star” i Assa Abloy ger negativa signaler…

Assa Abloy aktien starka utveckling på Stockholmsbörsen kan vara på väg mot sitt slut då aktien visade en bearish shooting star candlestick formation i samband med ett utbrottsförsök på ovansidan.

Assa Abloy aktien har visat en makalös uppgång sedan botten runt 70 kr i mars 2009 och visat en högsta notering på 356 kr. Inom den stigande trenden har aktien visat på hälsosamma rekyler för att justera sentimentet och möjliggöra nya sunda uppgångsfaser. Sekvensen av stigande lågpunkter och stigande toppar är tydligt stigande och aktien befinner sig i närheten av tidigare toppnoteringar.

Förutsättningar för fortsatt uppgång borde därmed vara ganska goda om det inte hade varit för fredagens svaga stängning efter ett test av tidigare högsta notering.

Aktien utveckling sedan november har varit mer av en sidledes än stigande trend, och test av tidigare toppnoteringar har inte lyckats attrahera en bestående köpkraft vilket indikerar ett avtagande köp momentum. Fredagens misslyckade utbrottsförsök bildade en reversal candlestick i form av en shooting star vilket ger negativa utsikter framöver.

För den kortsiktige tradern uppstår ett fördelaktigt blankningsläge på nuvarande kurser med en stoploss förslagsvis placerad 2 kr ovanför fredagens högsta notering. Målkurs sätts konservativt till mitten av handelsintervallet runt tidigare bottnar vid 330 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns runt 330 kr. Motstånd runt tidigare toppar mellan 352-356 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ASSA B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto