Home > Analys: ”Shooting Star” i MTG B indikerar en nedgång mot 283 kr.

Analys: ”Shooting Star” i MTG B indikerar en nedgång mot 283 kr.

MTG B aktiens fallande trend sedan slutet av oktober 2013 har de senaste månaderna mynnats ut i en sidledes handel mellan 283 och 313 kr. Aktien testade motståndet runt 313 kr under gårdagen vilket bildade en reversal candle stick i form av en ”Shooting Star” vilket ger signaler om en nedgång mot undre delen av intervallet vid 283 kr.

MTG b aktiens långsiktigt stigande trend från lågpunkten runt 200 kr i oktober 2012 bröts i januari 2014. Ett misslyckat test ett par veckor senare (ett försök att återgå till den stigande trenden) har lett till en svag utveckling som mynnats ut i ett tydligt handelsintervall mellan 283 och 313 kr.

Det har funnits ett flertal möjligheter för den kortsiktige aktören att utnyttja dessa svängningar då avståndet mellan botten och taket av intervallet är runt 10 %. För den långsiktige investeraren är det bäst att avvakta då det inte på förhand med någon större precision går att fastställa att utbrottet blir på ovansidan.

Under gårdagen steg aktien inledningsvis men tappade styrka under eftermiddagen för att stänga runt dagslägsta vilket ger negativa signaler då en ”Shooting Star” har bildats vilket indikerar att en sannolik vändning nedåt sker inom kort.

För den kortsiktige spekulanten skapas därmed att säljläge, idealiskt är en ingångsnivå 312-315 kr. En stoploss placeras förslagsvis runt 317 kr. Målkurs i närheten av undre delen av intervallet runt 283 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns runt 283 kr. Motstånd vid 315 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MTG B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto